„Cel mai puternic argument pentru integrarea disciplinelor este însuși faptul că viața nu este împărțită pe discipline.” J. Moffett

Vineri, 18 martie 2022, elevii #CNMAIC au participat la concursul interdisciplinar de limba și literatura română, istorie și fizică „Contraamiral Ilie Irimescu” – ediția a II-a.

Dinamica socială a ultimelor decenii pune în fața lumii contemporane diverse provocări. Școala trebuie să propună răspunsuri adecvate acestora. Ca urmare, obiectivul fundamental al sistemului educațional românesc este „promovarea unui învățământ orientat pe valori, creativitate, capacități cognitive, volitive și vocaționale, cunoștințe fundamentale și cunoștințe, competențe și abilități de utilitate directă, în profesie și în societate. Pentru educație, singurul obiect de studiu este viața, în toate manifestările ei. Prin urmare, organizarea interdisciplinară a ofertelor de învățare pentru formarea competențelor cheie la elevi constituie un element definitoriu al oricărui demers didactic modern.

Coordonatori CNM „A.I.Cuza”: prof. dr. Adrian Ilie-Director adjunct, prof. dr. Mihaela Matache, prof. Geanina-Petronela Roșu, prof. Elena Țipău, prof. Leila Acmola, prof. dr. Mirela Dumitru-Savin, prof. Filis Eiub.

Câștigătorii concursului: Aionicesei Enola Maria, Antipov Răzvan, Onofrei Sonia, Vasiliu Vlad-Remus, Cocâi Valentin.

#LikeCNMAIC #ArmataRomâniei #ElevMilitar #Concurs

Cadeții colegiului participă la concursul interdisciplinar „Contraamiral Ilie Irimescu”-ediția a II-a