Elevi ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza“, alături de ofițeri și maiştri militari cu experienţă, le vorbesc elevilor de gimnaziu din județele Constanța, Galați, Covasna, Harghita, Arad și Bihor despre avantajele învățământului militar și despre oportunitățile de carieră în armata României.
În orașul Constanța au fost programate întalniri cu elevii de clasa a VIII-a de la opt școli gimnaziale, după cum urmează.

Luni, 14 octombrie, doi elevi de anul al II-lea ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza“, Luiza și Andrei, însoțiți de M.m.p. Popa Ionuț, au făcut cunoscute avantajele ofertei educaționale ale Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” și ale carierei militare la Școala Gimnazială Ion Minulescu, în cadrul programului „Ziua Armatei României în şcoli“.

Pe data de 15 octombrie, oferta educaţională a liceului nostru a ajuns în faţa elevilor școlii gimnaziale nr. 18 „Jean Bart”, prietenă deja cu marea și marina, prin parteneriatul cu Fregata Mărășești. Ralluca și Ștefan, însoțiți de M.m.p. Popa Ionuț, le-au vorbit elevilor de clasa a VIII-a despre oportunităţile pe care le deschide decizia de a îmbrăca ţinuta militară.

Programul „Ziua Armatei în școli” a continuat, pe 16 octombrie, la Școala Gimnazială nr. 33 „Anghel Saligny”, prin Alexandru și Medina, elevi de anul al II-lea. Liceenii militari le-au împărtășit celor mici din experiențele lor la colegiu, relatându-le despre programul zilnic, începând cu înviorarea și încheind cu apelul de seară.  

De asemenea, în ziua de joi, 17 octombrie, alți doi elevi militari se vor afla la Liceul Tehnologic din Topraisar, să le vorbească elevilor de gimnaziu despre oportunităţile pe care le deschide decizia de a îmbrăca ţinuta militară. Activitatea de promovare din Topraisar, și din celalate județe din țară, se desfăşoară sub coordonarea Birourilor de Informare-Recrutare din cadrul fiecărui judeţ.

O elevă caporal și un elev sergent, ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza“ le va vorbi, pe 18 octombrie, elevilor de la școala gimnazială nr.37. Deasemenea, luni, pe 21 octombrie, două reprezentante ale colegiului militar din Constanța vor merge la Școala Gimnazială nr 8 și Școala Gimnazială nr. 23, pentru a intra în dialog cu elevi de clasa a VIII-a care caută îndrumare pentru alegerea liceului.

Săptămâna de promovare a carierei militare în Forţele Navale Române se încheie cu ultimele două vizite de marți și miercuri, pe 22 respectiv, 23 octombrie, cu prezentări susţinute de  elevi ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza“ și cadre militare experimentate, împreună cu elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 39 și  ai Școlii Gimnaziale nr. 22 din Constanţa. Liceeni și cadre militare vor împărtăși elevilor de gimnaziu din experiențele de până acum avute la bordul velierului „Mircea“, cu ocazia marșului aniversar, pe Dunăre, a navelor de luptă vizitate în Școala Altfel, cât şi din schimburile culturale, cu ocazia competitiilor sportive, artistice sau militare, cum ar fi „Central Uniformed Classes Rally” Polonia, din acest an.