Comandantul Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, comandor dr. ing. Gabriel-Iulian Tănase şi responsabilul pentru proiecte și programe europene, doamna profesoară de limba engleză, prof. dr. Ene Mihaela, alături de elev sergent major Shanab Bianca participă, în perioada 7-8 septembrie, la a VII-a întâlnire a Forumului European al Școlilor Militare de Învățământ Secundar de la Bruxelles. În cadrul acestei întâlniri a avut loc ceremonia de decernare a premiilor Olimpiadei internaționale de eseuri organizată European Security and Defence College, în prezența reprezentanților Comisiei europene și ai liceelor militare din Europa.

Eleva noastră, Bianca Shanab, a obținut premiul al III-lea și a fost felicitată de către oficialități la  Comisia europeană. În cadrul ceremoniei de premiere, eleva a prezentat eseul și a răspuns la mai multe întrebări despre viitorul Uniunii Europene.

Cu prilejul acestei festivități din „inima Europei” participanții vizitează mai multe obiective turistice, discuta implementarea proiectelor internaționale actuale și pun bazele unor noi colaborări între liceul nostru și celelalte licee militare din Europa.