Se apropie Crăciunul …..este vremea colindelor

Numai mâine, nu-i poimâine și ne vom bucura de sărbătoarea de Ajun, așa…mai pe lângă casă, alături de familia restrânsă, dar cu nețărmurită iubire în suflete, recunoștință pentru oportunitatea zilei de mâine, conștientizarea importanței lecțiilor învățate și, nu în ultimul rând, al 𝗖𝗥𝗘𝗗𝗜𝗡𝗧̦𝗘𝗜: credința în forța divină și în miracolul Nașterii Domnului, credința într-un An Nou mai luminos, credința în puterea iertării și a generozității, credința în oameni și iubire.

Potrivit unui vechi obicei românesc, în zonele rurale din țară, în Ajunul Crăciunului, gospodarii se trezesc dis-de-dimineață să facă foc în sobă iar cu o rămurică a unui pom din gradină să jăruiască jarul, în timp ce stau la gura sobei și spun: „𝑩𝒖𝒏𝒂 𝒅𝒊𝒎𝒊𝒏𝒆𝒂𝒕̦𝒂 𝒍𝒖𝒊 𝑨𝒋𝒖𝒏! /𝑪-𝒂 𝒗𝒆𝒏𝒊𝒕 𝒊̂𝒏𝒕𝒓-𝒖𝒏 𝒄𝒆𝒂𝒔 𝒃𝒖𝒏 /𝑺𝒂̆ 𝒏𝒆-𝒂𝒅𝒖𝒄𝒂̆: 𝒑𝒐𝒓𝒄𝒊𝒊 𝒈𝒓𝒂𝒔̦𝒊 𝒔̦𝒊 𝒖𝒏𝒕𝒖𝒓𝒐𝒔̦𝒊 /𝑺̦𝒊 𝒐𝒂𝒎𝒆𝒏𝒊𝒊 𝒔𝒂̆𝒏𝒂̆𝒕𝒐𝒔̦𝒊; /𝑽𝒂𝒄𝒊𝒍𝒆 𝒄𝒖 𝒗𝒊𝒕̦𝒆𝒊, 𝒐𝒊𝒍𝒆 𝒄𝒖 𝒎𝒊𝒆𝒊, 𝒔𝒄𝒓𝒐𝒂𝒇𝒆𝒍𝒆 𝒄𝒖 𝒑𝒖𝒓𝒄𝒆𝒊, 𝒄𝒍𝒐𝒔̦𝒕𝒊𝒍𝒆 𝒄𝒖 𝒑𝒖𝒊, 𝒈𝒂̆𝒊𝒏𝒊𝒍𝒆 𝒄𝒖 𝒐𝒖𝒂̆. 𝑳𝒂 𝒂𝒏𝒖𝒍 𝒔̦𝒊 𝒍𝒂 𝒎𝒖𝒍𝒕𝒊 𝒂𝒏𝒊!”. Așa vă urăm și noi, elevii militari și întregul colectiv #CNMAIC . Vă lăsăm acum, alături de corul Nautis și frumosul concert de colinde, interpretat sub bagheta domnului profesor dr. Adrian-Mihai Hasna-Preda, iarna trecută.

Lăsăm aici câteva dintre gândurile și mesajele elevilor noștri, cu prilejul Sfintelor Sărbători

Dragă Moșule,

Mă numesc Andrei și sunt elev în anul I, la Colegiul Național Militar ,,Alexandru Ioan Cuza” din Constanța. Ți-am scris această scrisoare, nu cu dorința de a-ți cere un cadou material, ci cu speranța și gândul ca anul acesta, care a fost un an greu, încercat, ne vei aduce în sacul tău magic, mai multă bucurie, fericire și speranță, acolo unde există gânduri negative și supărare. Îți mărturisesc cu nostalgie, și sunt convins că alături de mine simt la fel și toți ceilalți colegi ai mei, elevii militari, că deoarece nu am putut să gustăm din plin camaraderia și programul specifice vieții cazone, te rugăm Moșule, să aduci zâmbetul pe buzele tuturor elevilor și odată cu sosirea ta, să primim în dar un an mai prosper, un an în care vom reveni la programul școlar normal și ne vom reîntâlni cu toții în cadrul Colegiului Național Militar ,,Alexandru Ioan Cuza”! Anul acesta Moșule, te așteptăm mai mult ca oricând!

Am onoare să vă salut! Sunt elev Purcea Raul din clasa a IX-a E și doresc să vă transmit cele mai frumoase gânduri, cu prilejul sărbătorilor creștine. Fie ca aceste zile de final de an să vă aducă stare de bine, cu bucurii și încredere în viitor, iar nașterea Domnului să vă aducă împlinire, multă sănătate și clipe fericite alături de cei dragi. Trecem prin momente dificile, nemaiîntâlnite, epidemia punând stăpânire pe întreaga lume, dar noi nu trebuie să ne pierdem speranța…, să lăsăm magia sărbătorilor să ne pătrundă și să ne lumineze cu gânduri bune. În noaptea Sfântă a Crăciunului, cerurile se deschid pentru ca sufletul omului să se hrănească din bunătatea și inocența îngerilor. Să uităm de grijile vieții cotidiene și să ne lăsăm purtați de Spiritul sărbătorilor, așteptându-l pe Moș Crăciun cu un pahar de înțelepciune, o felie de lumină și un brad sub care să așternem gândurile bune și speranțele într-un nou început. Aroma de portocală, colindele, cozonacul cald și mirosul de iarnă să vă umple inimile de bucurie și sufletele de liniște, iar Dumnezeu să vă lumineze casa cu pacea și binecuvântarea sa! Vă urez un Crăciun fericit și plin de speranță!

Am onoarea să vă salut! Numele meu este Rotea Andreea-Bianca, locuiesc în localitatea Răzoarele, județul Constanța și sunt elevă în anul I, la Colegiul Național Militar ,,Alexandru Ioan Cuza” . Cu siguranță, anul 2021 va fi un an mai bun și ne vom putea bucura de statutul de ,,boboci”” ai #CNMAIC-ului. Sunt fericită de alegerea făcută, sunt mândră că am optat pentru această prestigioasă instituție de învățământ, deoarece profesorii și instructorii militari sunt dedicați și i-am simțit alături, atât la colegiu cât și în mediul online, pe colegi și gradați îi simt deja ca frații și surorile mele …și îmi doresc tare mult să revenim, în semestrul II, la colegiu. Crăciunul… Este momentul acela în care intrăm în spiritul sărbătorilor, atât de așteptate de fiecare dintre noi, când, pentru o perioadă, putem fi cu toții, copii. Să lăsăm magia acestei perioade să ne pătrundă în inimi și să primim povestea acestei ierni cu multă iubire, căldură sufletească, bună-dispoziție, optimism și cu speranțe pentru un viitor fără pandemie. Fie ca sărbătorile de anul acesta să vă umple sufletul de bucurie, încredere, speranță și iubire deoarece bucuriile vin din lucrurile mărunte! Rotea Andreea-Bianca