Bobocii marinei au jucat ieri, baschet pentru fapte bune, la Sala Sporturilor. Băieții noștri și-au disputat meciul împotriva „adversarilor“ de la Baza Militară Americană de la Mihail Kogălniceanu. În plus față de sportivii CNMAIC din teren, au fost prezenți aproximativ 200 de liceeni militari, în loja galeriei. Elevii noștri împreună cu Muzica Militară, dirijată de Colonel dr. Ignat Cornel, au intonat imnul României, cântecul marinăresc „Călători pe drumuri de ape” și urale și strigături de încurajare a echipei de baschet.

Deși o competiție sportivă, „focus”-ul a fost ieri seară pe elementul de spectacol, voie bună și spiritul Crăciunului, acela de a dărui și împărtăși cu cei care au mai puțin decât noi. Plăcerea de a juca baschet se răsplătește cu fapte bune. Astfel, susținătorii evenimentului caritabil au contribuit cu diverse cadouri, pentru copiii nevoiași din județul nostru. Biletul de intrare la meci a constat fie într-un pluș, care s-a aruncat pe teren la sfârșitul evenimentului, un cadou care conține îmbrăcăminte nouă sau folosită, într-o stare bună, cu bilețel pe el, menționând vârsta copilașului sau alimente neperisabile și dulciuri, toate mici contribuții care ar putea să ofere un strop de bucurie celor nevoiași în prag de Sărbători!

Evenimentul a fost organizat de Phoenix Știința Constanța cu sprijinul Primăriei Constanța, Navy League of the United States și Black Sea Area Support Team de la baza aeriană 57 Mihail Kogălniceanu, în parteneriat cu patru licee constănțene, după cum urmează: Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Național „Mircea cel Batran”, Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” și Liceul Teoretic Ovidius.