La început de martie a avut loc a doua întâlnire cu partenerii noștri din Republica Moldova, în cadrul proiectului educațional transfrontalier ,,Educație online fără hotare” – poezia feminină din România și din Republica Moldova. Implicate în acest proiect de cercetare sunt clasele a X-a A, C și D, tema fiind literatura feminină într-un peisaj liric predominant masculin. Astăzi s-au prezentat primele lucrări create de elevi (X A, X C), s-au pus întrebări și s-au construit noi echipe de lucru (X D).

Coordonatorii proiectului, prof. dr. Mirela Dumitru-Savin, prof. Adriana Nicoleta Argatu și prof. Ludmila Silovi de la Liceul Teoretic Varnița, raionul Anenii Noi, din Republica Moldova,  își vor continua activitatea de colaborare cu noi ateliere de lucru de-a lungul lunii martie.

Elevii s-au arătat încântați de această activitate, fiind  o formă ,,de a învăța lucruri noi” (Bianca Damian, X D), de a vedea ce ,,frumos lucrează colegii de la alte clase, de a căuta să inserezi elemente de alte materii pentru a descifra tainele literaturii feminine” (Ariteea Abu, X D).