Finalul lunii ianuarie a fost marcat de prima activitate a proiectului Youth with Power. Aceasta a constat într-o întâlnire online, pe platforma zoom, a elevilor #CNMAIC cu elevi din Polonia alături de doamna Joanna Pedrycz , profesor de limba engleză.

Scopul întâlnirii a fost acela de a prezenta cele două instituții de învățământ partenere și de a stabili legături între elevii acestora.

Cadeții de anul II, elevi ai claselor a X-a D și a X-a E, au fost mândri să își prezinte colegiul liceenilor civili polonezi: le-au vorbit despre admitere și cursuri, ce înseamna să fii elev militar, viața într-un mediu cazon, dar și prieteniile strânse care se leagă în acest mediu. După prezentările celor două instituții de învățământ, liceenii au interacționat, au adresat și au răspuns la întrebări despre orașul lor, liceu, programul zilnic și chiar mâncăruri tradiționale românești și poloneze.

Elevii au făcut schimb de adrese de contact pentru a continua să se cunoască mai bine până când se vor vedea fizic, în luna martie, când este planificată vizita elevilor polonezi în colegiul nostru.

Coordonator proiect la nivelul CNM: prof.dr. Mihaela Ene