Astăzi, Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” a primit oaspeți de seamă, oameni a căror viață și parcurs profesional se împletește cu cea a Liceului Militar de Marină de altă dată, colegiul nostru de astăzi.

La inițiativa domnului Bănaru Vasile, absolvenții primei promoții a liceului militar de marină au realizat tabloul promoției în care sunt prezentate cele șase clase, așa cum au fost ele atunci: trei de navigație și trei de electromecanică. Prin acest gest, foștii LMM-iști își doresc să arate că au rămas un colectiv unit, reliefând astfel importanța experienței de licean militar în formarea tinerilor de mâine ai Armatei Române.

„ …doresc să subliniez că mulți dintre colegii noștri sunt încă în activitate și doresc să continue tradițiile marinărești. Ne dorim să ne întâlnim cu promoțiile de absolvenți cât și cu elevii acestui colegiu militar pentru a le prezenta din experiența noastră în vederea ducerii mai departe a tradițiilor marinărești,” ne mărturisește contraamiral (rez) Corneliu Bocai, prezent la oferirea tabloului de promoție comandantului colegiului, comandor ing. Tănase Iulian-Gabriel.

La activitate, alături de absolvenții menționați anterior, au fost de asemenea prezenți domnii Stoian Enuș, Olteanu Ion, Damian Ion, Vlad Gelu, Nistor Paul și Mihălcioiu Adrian.