Elevii claselor a X-a, a XI-a și a XII-a participă la un marș de instrucție cu nava-școală „Mircea”, în raionul Tuzla, în datele de 14 și 26 mai.

Acțiunea face parte din programul de consiliere și orientare profesională a elevilor militari. Astfel, prin desfășurarea celor două marșuri de instrucție tinerii cadeți au posibilitatea de a fi inițiați în tainele navigației, de a vedea și primi explicații despre tehnica de la bordul navei, luând astfel  un prim contact direct cu viața de marinar în Forțele Navale Române. Parte din același program de orientare profesională, elevii claselor a IX-a sunt programați să participe în cursul lunii iunie la activități de familiarizare cu noțiunile de marinărie șia tehnicilor folosite în sporturile nautice la Centrul de pregătire marinărească și sporturi nautice Palazu-Mare, din cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Aceste activități extrașcolare cu specific marinăresc sunt adaptate la contextul pandemic, luându-se toate măsurile de igienizare conform procedurilor sanitare în vigoare. Atât echipajul de la bordul navei-școale, cât și instructorii militari ce însoțesc elevii la centrul de pregătire marinărească a fost testat împotriva Covid-19, cei  mai mulți fiind deja vaccinați cu ambele doze.