Luni, cu ocazia zilei de 8 martie, momentul dedicat zilei femeii a fost sărbătorit, la ora de limba și literatura română, prin lectura unor texte cheie dedicate imaginii materne, dar și femeii. Fiecare elev de la clasele a IX a A, C, D a avut posibilitatea de a prezenta imaginea mamei în viziunea lor, de a spune câteva cuvinte despre dorul de mamă și distanța fizică, impusă atât de viața cazonă a elevilor militari, cât și de contextul pandemic. Elevii clasei a XI a C, în cadrul orei de Consiliere și Orientare, și-au întâlnit mamele, pe google.meet, cu ajutorul doamnei diriginte, prof. Mirela Savin. A fost o oră emoționantă, în care mamele au putut să își vadă și audă copii, așa cum se prezintă ei la ore, ca tineri cadeți și să asculte cu mândrie în inimi, omagiul adus lor.

La mulți ani, mamă! Pentru că mi-ai dat viață … La mulți ani, mamă! Pentru toate lacrimile pe care ți le-am pus pe față, La mulți ani, mama! Pentru că m-ai învățat cum să fiu în astă lume, un om cu sufletul bogat, La mulți ani, mama! (Ciurba Claudia)

,,Mamă” ce cuvânt fermecător, șoptit din gură de Rai, ce reușește a încălzi sufletul tuturor. Un înger păzitor, ce veghează neîncetat asupra copiilor săi, o artistă ce creionează sensul întregii vieți, astăzi, de 8 martie, este ridicată în slăviri de cei care apreciază și iubesc frumosul. La mulți ani, mamă dragă!  (Damian Bianca)

La mulți ani, ființă ce-mi umezeşte sufletul secetos şi mi-a dăruit viață, cel mai frumos cadou. Izvor de iubire ce continuu perpetuă liniştea interioară şi ca un şeminru încălzindu-mi inima! Te iubesc! (Ilie Teodor)

Mulțumesc, mamă, că ai fost acolo pentru mine mereu! Mulțumesc, mamă, ca m-ai ajutat când am dat de greu! Mulțumesc, mamă, ca m-ai iubit necondiționat! Chiar și când am greșit, m-ai îndreptat. Mulțumesc, mamă, că m-ai legănat! Mulțumesc, mamă, că în brațe m-ai purtat! Mulțumesc, mamă, ca m-ai crescut! Mulțumesc că ești cea mai bună și frumoasă mama pe care puteam să o fi avut! (Nedelcu Bianca Ana Maria)

Dragă mamă, îți urez La mulți ani! cu ocazia acestei zile minunate și vreau să iți mulțumesc că m-ai ințeles de fiecare dată și că m-ai susținut mereu, că ai avut încredere în mine și că mereu m-am putut baza pe tine Cu drag, fiul tău, Ștefan! (Marinescu Ștefan)

Draga mea mămică, astăzi totul este despre tine. Îți doresc o zi minunată, plină de momente frumoase și zâmbete care să-ți bucure chipul tău senin ce-l sărutam în fiecare seară înainte de culcare. Îți mulțumesc pentru tot ceea ce ai făcut, faci și sunt sigură că vei face pentru mine! Îți mulțumesc pentru fiecare sacrificiu, sfat sau grijă, pentru fiecare ceartă ce m-a condus spre calea cea bună! Ești o mamă minunată, o soră înțelegătoare și o prietenă de încredere, dar mai mult decât atât, ești îngerul meu păzitor. Scriu aceste rânduri cu ochii-n lacrimi, însă sper ca tu să le citești cu zâmbetul pe buze, pentru că meriți toată fericirea din lume. Te iubesc mai mult decât pot exprima în cuvinte, te iubesc pentru că exiști și pentru că prin tine am învățat să iubesc și am aflat că iubirea este necondiționată, asemeni iubirii ce ți-o port. La mulți ani, scumpul meu cadou neprețuit! (Costache Miruna)

La mulți ani, mama mea dragă! Îți doresc să ai în continuare zile ușuoare și senine, fericire pură în suflet și liniște ca să te bucuri de toate frumusețile din lume. Îți mulțumesc că ești mama mea, îți mulțumesc că ai avut răbdare cu mine, îți mulțumesc că m-ai crescut oferindu-mi toată iubirea și fericirea de care un copil are nevoie și îți mulțumesc pentru că nu ai încetat niciodată să crezi în mine. Te iubesc! (Salama Ștefania)

Chiar dacă nu ți-am spus de foarte multe ori Te iubesc!” asta nu înseamnă că nu țin la tine. Astăzi trebuie să zâmbești și să fii fericită pentru că este o zi specială. Pentru mine ești cel mai minunat și sincer suflet … cea mai dulce voce și cea mai mândră floare! Ești îngerul meu păzitor care continuă să mă sfătuiască tot timpul, ești cea care îmi pune la dispoziție un umăr pe care să plâng ori de câte ori mi-e sufletul greu. Mulțumesc pentru cuvintele frumoase și pline de înțelepciune pe care le-am primit de fiecare dată atunci când am avut nevoie! Te iubesc necondiționat! (Zlătaru Luminița)