Pentru reducerea riscului de creștere a numărului de infectări cu noul coronavirus SARS CoV-2 conducerea Statului Major al Forțelor Navale a dispus luarea unor măsuri de protecție individuală și colectivă, pentru combaterea transmiterii intracomunitare a îmbolnăvirii elevilor militari la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.

Astfel, începând cu data de astăzi, 5 martie, unitatea noastră de învățământ trece la scenariul trei, roșu. Situația infectărilor COVID-19, la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” este următoarea: 16 elevi confirmați pozitiv, izolați, conform procedurilor legale, dintre care 8 elevi în unitate, 6 elevi internați în Spitalul Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) Constanța și 2 elevi izolați la domiciliu. Elevii infectați COVID-19 au forme ușoare ale bolii. Toți ceilalți elevi neconfirmați COVID-19 prezenți în unitate, în număr de 347, sunt carantinați în spațiile colegiului.

În acest context, în conformitate cu Ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății Nr. 3.235 din 5 februarie 2021, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/ instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, comandantul Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, a hotărât, după consultarea Consiliului de conducere al colegiului, trecerea la scenariul 3 (roșu), în care elevii vor învăța on-line, de la sediul instituției pe o perioadă de 14 zile.

De asemenea, elevii militari și personalul Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” au obligația de a purta măști de protecție de unică folosință și de a respecta, pe cât posibil, limita minimă de distanțare fizică de 1,5 metri față de alte persoane. Personalul medical al colegiului monitorizează, permanent, starea de sănătate, atât a efectivului de elevi militari, cât și a personalului militar și civil, iar elevilor militari le sunt suspendate învoirile și permisiile, precum și vizitele sau primirea de pachete din afara unităților.