Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” a participat la etapa locală a concursului interdisciplinar, Sci-Tech Challenge, organizat de Junior Achievement Romania în parteneriat cu ExxonMobil Elevii militari au urmărit în limba engleză webinarul „An energy source of the future”, după care au completat, în contra-timp, un test online, pornind de la informațiile din prezentarea webinarului.

În urma acestui quiz #CNMAIC are patru câștigători, care au calificat astfel colegiul nostru la etapa națională, a acestui concurs interdisciplinar.

Cei patru câștigători sunt:

Elev fruntaș Mănăilă Ioana-Octaviana, XA

Elev Podaru Iulian-Daniel, IX A

Elev Dogaru Cristian Sebastian IX D

Elev Oprea Nicolae Mircea IX D

Webinarul face parte din cadrul proiectului educational Sci-Tech Challenge, al cărui obiectiv este de a încuraja tinerii să se orienteze către cariere specifice domeniilor STEM – matematică, științe exacte, tehnologie și inginerie, și să își dezvolte abilitățile necesare acestora. Sci-Tech Challenge este un proiect european dezvoltat de Junior Achievement, cu susținerea ExxonMobil, în 4 țări europene: Belgia, Italia, Olanda și România.

În România, proiectul se desfășoară din 2013 și implică anual elevi și profesori din 18 licee constănțene. În cadrul Sci-Tech Challenge, prin participarea la activități ce presupun lucrul în echipă și identificarea de soluții care să rezolve anumite probleme, tinerii înțeleg importanța dezvoltării și utilizării competențelor STEM și a spiritului antreprenorial.Misiunea competiției este pregătirea unei forțe calificate de muncă, gata să inoveze și să genereze creștere economică în Europa.

Coordonatori: prof. Argatu Adriana, prof. Țipău Elena, prof. Roșu Geanina, prof. dr. Savin Mirela, prof. Mihăilă ManuelaParticipanți: elevii claselor a X-a A, a IX-a E, IX-a D, a X-A B, a IX-a A

Felicitări elevilor și profesorilor coordonatori!

Succes la etapa națională!