Elevii Colegiului Naţional Militar ,,Alexandru Ioan Cuza” se bucură de vacanţa de primăvară dar continuă să îsi dezvolte pregătirea academică. Astfel, 12 elevi de clasa a IX-a şi a X-a se pregătesc pentru faza naţională a concursului Sci-Tech Challenge.

Proiectul european Sci-Tech Challenge este organizat de Junior Achievement România, în parteneriat cu ExxonMobil. Obiectivul acestui concurs este să dezvolte abilitățile elevilor în matematică, științe exacte, tehnologie și inginerie.

Pe 15 aprilie, elevii calificaţi la faza pe ţară, vor participa la un webinar, în care vor fi învăţaţi să lucreze pe Microsoft Teams. Tot atunci, se va explica elevilor modul în care vor colabora pe parcursul evenimentului și care vor fi activitățile din cadrul acestui proiect. Pe 20 aprilie, elevii vor învăţa despre managementul proiectelor și bugetul lor, iar pe 21 aprilie vor studia prezentarea în mediul online.Webinarul şi cele două traininguri sunt organizate de Junior Achievement.

Pe 21 aprilie 2021, elevii vor lucra în cadrul echipelor formate și vor beneficia de o sesiune de consultanță, pe fiecare echipă, oferită de consultanții voluntari, pentru dezvoltarea soluției lor și pregătirea prezentării.

În sfârşit, pe 22 aprilie are loc finala națională Sci-Tech Challenge. Fiecare echipă prezintă soluția lor la tema propusă, în fața juriului. Le dorim mult success participanţilor!

Coordonatori: prof. Argatu Nicoleta, prof. Țipău Elena, prof. Roșu Geanina, prof. dr. Savin Mirela, prof. Mihăilă Manuela